Hoe sluit je als maakbedrijf aan op SCSN
1.

Bepaal je Use-case

De eerste stap die je als maakbedrijf zet is het bepalen van je eigen use-case, zodat de vraag beantwoord kan worden of het gebruik van SCSN zinvol is. Deze website biedt de informatie om een goed beeld te krijgen van de eigenschappen en voordelen van SCSN. In de testimonials vertellen andere maakbedrijven waarom zij de keuze voor SCSN hebben gemaakt, en geven de Service Providers je meer informatie over de voordelen ervan.
Belangrijke vragen die beantwoord dienen te worden zijn; wie zijn mijn belangrijkste klanten en leveranciers, en welke data deel ik met ze? Vorm op basis hiervan een beeld van de mogelijke kosten en baten van SCSN.

Zodra je een goed beeld hebt over wat SCSN voor jou kan betekenen, volgt de stap om je te orienteren op welke SCSN Service Provider het beste bij jou past. Een Service Provider zal voor jouw bedrijf eenmalig de verbinding opzetten met je ERP systeem, waarna hij het verdere berichtenverkeer voor je zal verzorgen. Elke Service Provider heeft een eigen propositie, dienstenaanbod en marktfocus. Het is belangrijk je hierin goed te verdiepen.
Het aansluiten bij een Service Provider betekent ook dat je bedrijf wordt opgenomen in het SCSN Adresboek, zodat het voor alle aangesloten maakbedrijven te vinden is.

Zodra de verbinding met je Service Provider is opgezet adviseren we om eerst een pilot op te zetten met één van je klanten of leveranciers. Zo kan gecheckt worden of alles correct werkt, en kunnen interne processen worden ingeregeld op SCSN. Hierna volgt de fase van opschalen; hoe meer bedrijven gebruik maken van SCSN, hoe efficienter het systeem werkt en hoe groter de voordelen zijn voor het individuele bedrijf.
Als bedrijf maak je deel uit van de SCSN community. Tijdens regelmatige bijeenkomsten kan ervaring worden uitgewisseld met andere maakbedrijven, en wordt besproken hoe SCSN verder verbeterd en ontwikkeld kan worden. Ook worden maakbedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan werkgroepen die als doel hebben SCSN verder te ontwikkelen.

Up