Data uitwisseling in de keten

SCSN richt zich specifiek op de toeleverketens in de maakindustrie. Het succes van deze ketens staat of valt bij het delen van grote hoeveelheden data. Met name bij MKB ondernemingen die een centrale rol in deze keten hebben is het ontvangen en versturen van data niet geautomatiseerd. Dit betekent dat data die ontvangen wordt van hun klanten gelezen, geïnterpreteerd en meestal manueel in het eigen ERP systeem moet worden ingevoerd. Dit kost vaak veel tijd en is foutgevoelig.

Onze oplossing

SCSN vereenvoudigt datadeling in de keten doordat SCSN-berichten automatisch in het ERP systeem van een aangesloten bedrijf verwerkt kunnen worden. Ook zijn er er strakke afspraken over de semantiek van de berichten zodat zie maar op één manier geïnterpreteerd kunnen worden.

Eén keer aanmelden volstaat
Veel data wordt tegenwoordig via een EDI koppeling tussen twee bedrijven uitgewisseld. Wilt u met een nieuw bedrijf data uitwisselen, dan moet er een nieuwe EDI koppeling opgezet moeten worden. Bij SCSN is dit niet nodig. SCSN is zo opgezet dat een bedrijf maar één keer hoeft te worden aangemeld bij een SCSN Service Provider, waarna het met alle andere aangesloten bedrijven data kan uitwisselen. Het is dus niet nodig om met elk bedrijf afzonderlijk een verbinding te maken.

Bepaal zelf welke data je met wie deelt
Ook wordt er tegenwoordig veel data uitgewisseld via een cloud verbinding. Dit betekent vaak dat data van een bedrijf buiten het bedrijf wordt opgeslagen en zichtbaar wordt voor de cloud dienstverlener. Met SCSN houdt een bedrijf grip op zijn eigen data; het bepaalt zelf welke data met wie wordt gedeeld.

> Hoe het werkt 

Up